DGA

Als DGA bent u een ondernemer. U kent niet alleen de verantwoordelijkheden die een manager draagt. U weet hoe het voelt om uw eigen bedrijf te runnen. Om uw eigen euro’s te investeren, succes te boeken en verlies te incasseren. U zet zich met hart en ziel in voor de zaak. Eigenlijk voelt uw bedrijf een beetje als uw kind. Uw positie als DGA brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Uitdagingen rond de scheidslijn van zakelijk en privé. Hoe gaat u overtollige liquide middelen in uw bedrijf beleggen? Gaat u wel of niet partners zoeken voor die nieuwe startup? Hoe ziet uw persoonlijke financiële planning eruit? Is uw bedrijf klaar voor een overdracht of opvolging tegen de tijd dat het zover is? Administratiekantoor Kruize is berekend op DGA’s zoals u. Wij hebben veel ervaring met alle financiële en fiscale aspecten waar u mee te maken hebt. Ervaring waardoor u ons als een waardevolle en ondernemende sparringpartner ervaart. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen en maak een afspraak!

ADVIES

Voor welke beslissing u als ondernemer ook komt te staan, u kunt ons erbij betrekken. Want behalve adviseurs zijn we ook ondernemer. We denken graag bedrijfsbreed mee. Bij vragen over prijsberekeningen. Bij ontslagrondes. Bij overnameplannen. Bij de voorbereidingen voor een financieringsaanvraag. Bij de afwegingen rond een grote investering. Bij het in kaart brengen van de groeimogelijkheden. Soms verwachten ondernemers niet meer dan dat we de juiste cijfers presenteren. Maar steeds vaker geven we onze mening over strategische aangelegenheden. Wij kijken mee, op afstand maar betrokken. We geven onze mening, motiverend maar kritisch. Ú blijft de ondernemer of de manager die beslist. Maar omdat u dat graag goed onderbouwd doet, zult u ons advies waarderen.

FISCALE ZAKEN

Bij elke euro die u omkeert, kijkt de fiscus mee. Of het nu gaat om investeringen die u doet of om een BV die u start. Of het nu gaat om groeiende omzet of maandelijkse salarissen. Vroeg of laat volgt er een blauwe envelop. U wilt maar één ding: de belastingdruk verminderen en zo min mogelijk belasting betalen. Wij hebben belastingadviseurs in huis die u in dit opzicht vakkundig advies kunnen geven. Fiscalisten die ondersteunen bij alle denkbare belastingaangiften én bij bezwaarschriften. Adviserende specialisten waar u een beroep op kunt doen bij complexe vraagstukken. Gaat u bijvoorbeeld uw bedrijf herstructureren? Wilt u uw onderneming verkoopklaar maken? Wilt u alle fiscale aftrekmogelijkheden benutten? Hebt u behoefte aan estate planning? Wij kennen de fiscale wet- en regelgeving en benutten alle ruimte om een voor u zo gunstig mogelijke situatie te creëren.

BEDRIJFSOVERDRACHT

Een bedrijfsoverdracht of –opvolging. Hoever bent u er vanaf? Hebt u er al eens over nagedacht? Als u dagelijks bezig bent uw bedrijf te sturen en als u volop nieuwe kansen ziet, denkt u daar niet snel aan. Zeker als u nog relatief jong bent. Toch is het voor u goed om nu al te weten dat wij een specialist zijn in bedrijfsoverdracht. Uw bedrijf verkopen kan namelijk járen van voorbereidingen vragen. Jaren waarin de fiscale structuur van uw onderneming wordt geoptimaliseerd en uw rendement verhoogd. Het verkoopklaar maken noemen we dat. Ook bij overdracht binnen de familie vergt dit de nodige voorbereiding. Het is een proces waar veel financiële en fiscale zaken om aandacht vragen, maar waarbij ook emotionele aspecten een rol spelen. Dat geldt ook als u van plan bent een bedrijf over te nemen. Wij ondersteunen u met advies, zorgen voor waardebepalingen, voeren een boekenonderzoek (due dilligence) uit en kunnen optreden als mediator bij de onderhandelingen.

SALARISADMINISTRATIE

U kunt de salarisadministratie aan ons overlaten. Misschien is dat wel het belangrijkste nieuws van deze pagina. Het betekent dat u elke maand een zorg minder hebt. U hebt geen omkijken meer naar loonstrookjes, premies, afdrachten en moeilijke berekeningen. Wij leveren u een betaallijst aan of voeren ook de betaling voor u uit. Het enige wat u hoeft te doen, is het aanleveren van de mutaties. Uw medewerkers zullen tevreden zijn over de correcte en tijdige verwerking van hun salaris. Als specialisten op salarisgebied, kunnen we ook bij andere personeelsvraagstukken ondersteunen. Bij ontslag of conflicten bijvoorbeeld. We geven adviezen over arbeidsovereenkomsten en maken pro forma loonberekeningen. Ziekteverzuim, meldingen aan uitvoerende instellingen, begeleiding bij controles: u kunt het aan ons overlaten. Ook als het om de salarisadministratie gaat, ontdekt u dat we adviseurs zijn. Met oog voor de mensen achter de cijfers.

FINANCIËLE- EN SUCCESSIEPLANNING

Als DGA kijkt u vooruit. Maar hoever? Wanneer kunt u stoppen met werken? Hoe ziet uw financiële situatie eruit bij arbeidsongeschiktheid? Op welke voorziening kunnen eventuele nabestaanden rekenen? Moet u sparen, beleggen of verzekeren? Zo hebt u tal van vragen over uw financiële toekomst. Vragen die we graag samen met u beantwoorden in een persoonlijk financieel plan. Zo’n plan omvat een overzicht van uw huidige financiële situatie. Aan de hand daarvan geven we advies en brengen we in beeld wat er nog geregeld moet worden. Een persoonlijk financieel plan voorkomt onaangename verrassingen in de toekomst. Voor u en voor uw partner en/of directe familieleden. Kijk met een reële blik vooruit! We geven u graag inzicht in onze aanpak, de kosten en de planning.

PENSIOENADVIES

Uw oude dag lijkt misschien nog ver weg. U zit nog veel ambities en plannen. Daarom is dit het beste moment om over uw pensioen na te denken. Hoe verzekert u zichzelf van de nodige financiële ruimte als u stopt met werken? Als DGA hebt u tal van keuzes. U kunt kiezen voor een verzekeringsproduct, maar ook sparen, uw hypotheek aflossen of investeren in een bedrijf. Bij Administratiekantoor Kruize zijn we ervan overtuigd dat er niet één beste oplossing bestaat. Daarom stellen we graag een persoonlijk pensioenplan op. In zo’n plan kijken we vooruit en bepalen we samen hoe u het beste uw pensioen kunt opbouwen. Vaak gaat het om een mix van verschillende vormen. Schuif het nadenken over uw pensioen vooral niet voor u uit. Hoe eerder u een goed pensioenplan hebt, hoe gemakkelijker is het om de nodige voorzieningen te treffen. Neem contact op en bespreek uw persoonlijke situatie met ons.